Υλικά

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία είναι  απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη πορεία και επαγγελματική σταδιοδρομία. Κάθε επαγγελματίας πρέπει να έχει πραγματική γνώση των υλικών χρησιμοποιεί.

Τα υλικά που χρησιμοποιώ στους παιδικούς χώρους είναι τα κατάλληλα και μέσα στα πλαίσια ασφάλειας για την υγεία των παιδιών. Δίνεται άμεση προτεραιότητα στην διασφάλιση της ποιότητας των υλικών και όχι στην εξοικονόμηση χρηματικού οφέλους από την αγορά υποδεέστερων-ακατάλληλων υλικών.

Σχετικά με τις κατασκευές:

Η βάση είναι το φελιζόλ (πολυστερίνη) και οι επιστρώσεις που δημιουργούν το σκληρό περίβλημα είναι πολυουρία ( 0% VOC ) ή εποξική ρητίνη (κατάλληλη για την κατασκευή δοχείων τροφίμων). ΔΕΝ χρησιμοποιείται πολυεστέρας. Ο πολυεστέρας είναι 60% φθηνότερος αλλά παραμένει τοξικός για 6 μήνες από την ημέρα της εφαρμογής του, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και της επιχείρησης σας.

Η τελική επίστρωση γίνεται με βερνίκια υδατοδιάλυτα (low VOC).

 

Σχετικά με τη ζωγραφική:

Το χρώμα που χρησιμοποιώ είναι πλαστικό εσωτερικών χώρων, οικολογικό (low VOC) των εταιριών BERLING και ΒΙΒΕΧΡΩΜ.

Ειδικά χρώματα για παιδιά ΔΕΝ υπάρχουν. Καμία εταιρία κατασκευής χρωμάτων δεν διαθέτει βάση χρωστικής ειδική για παιδιά. Όλες οι εταιρίες έχουν προσαρμόσει τις συνταγές τους στα ευρωπαϊκά πρότυπα παράγοντας χρώματα οικολογικά,  low VOC , χωρίς μόλυβδο.